Eigenaar moet zelf op zoek naar gevonden gebit

Foto: Dierensche Boys

DIEREN – De eigenaar van het bovengebit dat bij Dierensche Boys gevonden is, moet daar zelf naar op zoek. Er staat geen code in die te linken is aan de eigenaar.

Het gebit werd zondag gevonden na het toernooi om de Rheden Cup. “Er werd opgeruimd en toen werd hij gevonden”, zegt kantinebeheerder Jesper Herreveld van Dierensche Boys. Het Facebookbericht heeft nog geen resultaat opgeleverd. “Er is nog niemand gekomen om hem op te halen.”

Volgens twee Dierense tandartspraktijken is ophalen de enige manier om de eigenaar te achterhalen. “Er staat geen code in van wie hij is”, zeggen medewerkers van IJsselstate Tandartsen en Tandartspraktijk Wilhelminaweg. “Het is allemaal persoonlijk gemaakt en past niet iedereen. De enige optie is dat iemand hem zelf mist en op zoek gaat.”

Ophalen in de kantine
Degene die zijn of haar bovengebit mist, kan het ophalen in de kantine van Dierensche Boys. “We leggen hem in de la tot er iemand langskomt om hem op te halen”, zegt Jesper Herreveld.

De eigenaar hoeft trouwens niet uit Dieren te komen. Tijdens de Rheden Cup spelen alle clubs uit de gemeente tegen elkaar. De wedstrijden werden gespeeld in de laatste volle week van augustus op het terrein van Dierensche Boys.