Brandweer maakt tweede testvlucht met lange afstand drone op de Veluwe

Brandweer maakt tweede testvlucht met lange afstand drone op de Veluwe Foto: Still Brandweer

RHEDEN – De brandweer startte deze week met testfase 2 het opsporen van natuurbranden op de Veluwe met de lange afstand drone Avy Aera. Met deze enorme drone wil de brandweer proberen de Veluwe te bewaken bij een natuurbrandrisico.

Het doel is om beginnende natuurbranden nog beter en sneller te herkennen. De lange afstands drone Avy Aera kan daar ook een belangrijke rol in kan spelen. Bekijk hier de testvlucht van de drone.

De drone – dat 80 kilometer per uur haalt en een bereik van 100 kilometer heeft – kan een natuurbrand in iedere geval op grote afstand onderscheiden, zo bleek in testfase 1. Het komende halfjaar gaan het Veluws Bosbrand Comité en ontwikkelaar Avy verder onderzoeken of deze drone op dit vlak écht de toekomst heeft.

Foto: Still Brandweer

Het bericht Brandweer maakt tweede testvlucht met lange afstand drone op de Veluwe verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden