Vrijwilligers in actie tijdens World Cleanup Day

Vrijwilligers in actie tijdens World Cleanup Day Foto: Studio Rheden

VELP – Ook in de gemeente Rheden zijn er op op zaterdag 18 september tijdens World Cleanup Day verschillende activiteiten om Rheden schoon te maken en te houden. In Velp is een opruimactie en ook de oevers van de IJssel worden die dag aangepakt.

Onder de projectnaam ‘Heel Rheden Schoon’ zorgen diverse vrijwilligers er al langere tijd voor dat zwerfafval wordt opgeruimd. Deze groep van betrokken vrijwilligers helpen actief mee om onze gemeente schoon en opgeruimd te houden. De gemeente Rheden helpt en ondersteunt hen hierbij.

Heel Velp schoon
In Velp is er nu een initiatiefgroep ‘Heel Velp Schoon’, die met hulp van andere vrijwilligers zwerfafval in hun dorp gaat opruimen. Als officiële start organiseert de initiatiefgroep aanstaande zaterdag een opruimactie. Inwoners worden opgeroepen hier zich bij aan te sluiten en mee te helpen hun dorp op te ruimen. Ook wethouder Dorus Klomberg (afval en milieu) sluit aan en helpt een handje mee.

Schone oevers
Daarnaast is er zaterdagmiddag een opruimactie aan de IJssel. Hier gaan de mensen die een stuk oever hebben geadopteerd het zwerfafval opruimen, samen met de wethouder en een aantal raadsleden.

Het bericht Vrijwilligers in actie tijdens World Cleanup Day verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden