Rhedense Scoutinggroep gaat de hoogte in

Rhedense Scoutinggroep gaat de hoogte in. Foto: Studio Rheden

– Scoutinggroep de Rhedense Pioniers moest twee jaar geleden noodgedwongen haar onderkomen in de Boschschuur verlaten. De eigenaar van de schuur naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten vroeg te veel huur waardoor De pioniers moesten vertrekken.

De scoutinggroep heeft na lang zoeken een stuk grond gevonden in de Zuidflank van Rheden, achter de voormalige kinderboerderij. Daar wordt nu een nieuw gebouw geplaatst, een perceel van 1.700 vierkante meter achter de natuurspeelplaats. Op het perceel naast de Kanovijver komen ook twee containers van Stichting Rhevak te staan.

Bijzonder is dat leden van de Rhedense Pioniers en een groep vrijwilligers eromheen zelf flinke delen van het hele bouwproces van het gebouw op zich nemen. En afgelopen week kreeg het gebouw voor het eerst echt gestalte, omdat in korte tijd de wanden (van duurzame stropanelen) werden opgetrokken door een enorme hijskraan..