Velp krijgt opnieuw een opvanglocatie voor vluchtelingen

Velp krijgt opnieuw een opvanglocatie voor vluchtelingen Foto: Studio Rheden

VELP – De eigenaar van het pand aan de Arnhemsestraatweg 348 in Velp, waar nu arbeidsmigranten gehuisvest zijn, heeft plannen om dit enorme pand te gebruiken voor opvang van 130 vluchtelingen. Dit omdat de vraag naar opvanglocaties weer is toegenomen. Bewoners in de directe omgeving van het pand zijn dinsdag geïnformeerd.

In 2016 is het pand geschikt gemaakt voor opvang van circa 200 asielzoekers. In 2018 was dit niet meer nodig. Toen kwamen er arbeidsmigranten te wonen. Nu er weer meer vraag is naar opvanglocaties, wil de eigenaar hier vluchtelingen huisvesten voor ongeveer 3 jaar, zo schrijft de gemeente Rheden.

Volgens de gemeente gaat het om circa 130 vluchtelingen. Op termijn heeft de eigenaar plannen om appartementen te bouwen op deze plek. Het initiatief van de eigenaar om hier vluchtelingen op te vangen, sluit aan bij de wens van de gemeente om het aantal arbeidsmigranten meer te spreiden over de verschillende dorpen. Daarnaast wil de gemeente haar maatschappelijke rol pakken door vluchtelingen op te vangen nu er weer extra vraag is.

Foto: Studio Rheden

Burgemeester Carol van Eert: “Voordat we met het COA in gesprek gaan, vind ik het belangrijk om eerst de directe omwonenden te informeren over de tijdelijk opvang van vluchtelingen. Zowel voor de buurtbewoners als voor de vluchtelingen is het belangrijk om hier op een prettige manier met elkaar samen te leven. ”

Het bericht Velp krijgt opnieuw een opvanglocatie voor vluchtelingen verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden