Gemeente Rheden zoekt Junior Cyber Agents

Foto: Still Youtube

RHEDEN – Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom is de gemeente Rheden op zoek naar Junior Cyber Agents. Dit zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Door het spelen van het spel ‘HackShield’ worden kinderen Cyber Agents die online gevaar herkennen en voorkomen. Ze leren er alles over hacken, datalekken en veilig internetten. Daardoor kunnen ze ook hun omgeving leren hoe ze online veilig kunnen zijn en blijven.

Cyber Agents gezocht
Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen. Tijdens en na de Basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid. In de Basistraining en de Quests verdienen de Cyber Agents Shields, die punten opleveren.

Burgemeester Carol van Eert: “Het is belangrijk dat kinderen al jong leren wat de gevaren zijn op internet. Daarom roep ik iedereen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar op Hackshield te spelen zodat zij zichzelf én anderen kunnen beschermen tegen online criminaliteit. In december ga ik de beste Junior Cyber Agents huldigen!”