Rheden ontvangt Japans volleybalteam tijdens WK

Rheden ontvangt Japans volleybalteam tijdens WK Foto: Set Vexy

RHEDEN – Het Japanse dames volleybalteam verblijft tijdens het WK volgend jaar in Rheden. In aanloop daar naar toe vinden er al evenementen plaats in de gemeente.

“Het is echt een enorme eer en een geweldige kans”, zegt wethouder sport Marc Budel. “Dat geldt voor de volleybalclubs en -liefhebbers, maar ook voor ondernemers, scholen, gezondheidsorganisaties en andere betrokkenen.” Gerwin de Boer, voorzitter van volleybalclub Rebelle in Dieren sluit zich bij hem aan. “Japan staat in de wereldwijde top 10. Een mooi team om te ondersteunen. Wij gaan ervoor!”

Meerdere activiteiten
Op weg naar september 2022 worden er in de gemeente diverse activiteiten georganiseerd. “We starten er nu al mee. Zo leeft het WK niet voor één week, maar heeft het veel langer impact”, zegt wethouder Budel. Evenementen die georganiseerd worden zijn een school-volleybaltoernooi, bedrijventoernooi en gezonde challenges. Tijdens het WK is er ook een activiteit waar de Japanse dames bij zijn.

De officiële aftrap is op 6 oktober in zalencentrum Theothorne in Dieren. Dan worden alle plannen voor het komende jaar uit de doeken gedaan.

Het bericht Rheden ontvangt Japans volleybalteam tijdens WK verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden