Theothorne in Dieren krijgt nieuwe uitbater en wordt niet verkocht

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Het familiebedrijf achter Cultureel Centrum Theothorne maakt momenteel moeilijke tijden mee. Ruim een jaar geleden werd Claudia Reusink, de dochter van pandeigenaar Henk Reusink, de nieuwe uitbater van Theothorne. Maar die heeft onlangs besloten weer te stoppen. Ook zou het pand mogelijk worden verkocht.

Eerst kreeg Theothorne aan het Callunaplein in Dieren te maken met corona. Nu het dagelijkse leven weer langzaam normaal begint te worden blijkt dat er geen vertrouwen meer is tussen uitbater Claudia Reusink en haar vader en pandeigenaar Henk Reusink.

Daarom is Claudia Reusink naar eigen zeggen half augustus gestopt. Ze is geen bestuurder meer van C.C. Theothorne B.V.. Volgens Henk Reusink is zijn dochter Claudia Reusink ‘alleen naar achteren geschoven’. Wel is ze nog wel voor 60% eigenaar van de aandelen.

Volgens Claudia Reusink zwaait haar vader Henk Reusink nu weer met de scepter samen met haar zoon en haar dochter werkt momenteel mee in Theothorne.

Volgens Henk Reusink is er dus alleen een bestuurswisseling geweest, maar blijft verder alles zoals het is. Alle verenigingen en stichtingen die momenteel gebruik maken van Theothorne kunnen dat ook in de toekomst blijven doen.

Theothorne wordt niet verkocht
Stichting Rhedelijk Cultureel was ook in gesprek met pandeigenaar Henk Reusink om Theothorne half oktober over te nemen maar daar is geen koopcontract uitgekomen. Momenteel huren ze ook geen ruimte meer in Theothorne.

Jowin Heemskerk, Directeur bij Stichting Rhedelijk Cultureel, laat weten: “Het is jammer, we zijn nu aan het kijken naar een nieuwe locatie om onze leden te blijven bedienen. Vanmiddag hebben we al een eerste gesprek voor een mogelijke nieuwe locatie.”