Studio Rheden lanceert nieuwe website en app

Studio Rheden Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Vandaag is de nieuwe lokale nieuwssite en app voor Studio Rheden gelanceerd. Hierdoor ben je snel op de hoogte van het laatste nieuws in en om de regio Rheden. De website en applicatie, speciaal gemaakt voor lokale omroepen, zijn ontwikkeld door Omroep Gelderland.

De website en applicatie richten zich op het uitzendgebied van Rheden en Rozendaal, maar bevat ook regelmatig nieuws uit omliggende gemeenten.

Studio Rheden maakt gebruik van het ‘Lokaal Grid’: een vaste, herbruikbare opzet voor website en app, speciaal gemaakt voor lokale Gelderse omroepen. Eerder stapte ook lokale omroepen uit Arnhem, Nijmegen, Tiel, Ede, Heerde en Nunspeet over op het Lokaal Grid van de regionale omroep.

Lokaal Grid
Het Lokaal Grid is ontwikkeld door Omroep Gelderland om lokale omroepen te ondersteunen. Dankzij het grid hoeven omroepen zich niet meer zoveel bezig te houden met de technische aspecten van de website en de app, maar kunnen ze zich focussen op de nieuwsvergaring en –productie. Eenzelfde opzet wordt nu ook al succesvol door de regionale omroepen gebruikt.

De app Studio Rheden is voor Android-gebruikers te downloaden via de Google Play Store en voor iOS-gebruikers via de App Store. De website is te bezoeken via www.studiorheden.nl.

Het Lokaal Grid is een onderdeel van de intensieve samenwerking die Omroep Gelderland heeft met lokale omroepen in Gelderland.

Door: Mediapartner Studio Rheden