Rheden op zoek naar invulling zwembad De Dumpel

De Dumpel tijdens de flessenactie Foto: RTV Arnhem

VELP – Rheden is op zoek naar een invulling voor het oude zwembad De Dumpel in Velp. Daarbij wordt een beroep gedaan op het publiek om met ideeën te komen

Het zwembad van sportcomplex De Dumpel in Velp staat leeg sinds het nabijgelegen Biljoenbad in gebruik werd genomen. Eén van de laatste activiteiten die in het bad werd gedaan, was de flessenactie van PFC Rheden. Het bad werd toen deels gevuld met lege statiegeldflessen.

Er zijn al diverse ideeën binnengekomen. “Een turnhal”, zegt Stephanie van Binsbergen. “Verenigingen uit de gemeente gaan nu naar Arnhem of Duiven om te trainen. Een gat voor de blokkenbak zit er al.” Dennis Verbeek ziet er liever een discotheek verschijnen en Michélle van Willigen wil een indoorspeeltuin voor kinderen.

Een ander voorstel dat regelmatig voorbij komt is woningen. “Als je punten wilt scoren: Starterswoningen”, reageert Yvonne Teunissen onder een bericht van wethouder Ronald Haverkamp. Onder anderen Ellis Bosveld en Hans Wolsink sluiten zich bij haar aan.

Water opvangen

Ideeën om het bad weer als waterbak te gebruiken zijn er ook. Zo is er een voorstel om er een wadi van te maken, waarin overtollig regenwater opgevangen kan worden. Onlangs werd besloten dat er met het oude zwembad Valkenhuizen in Arnhem iets soortgelijks gebeurd. Daar wordt het opgevangen water in droge tijden gebruikt om de sportvelden te besproeien. Een ander voorstel voor De Dumpel is om er een indoorvisvijver van te maken.

Alleen voor het zwembad wordt een nieuwe invulling gezocht. De naastgelegen sporthal, die door diverse verenigingen en scholen gebruikt wordt, blijft wel in gebruik.

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem