Velpenaren opgepakt voor 180 kilo vuurwerk in hun huizen

Aanhouding door de politie. Foto: Jasper Lindner/Omroep Gelderland
Aanhouding door de politie. Foto: Jasper Lindner/Omroep Gelderland

VELP – De politie heeft woensdag twee verdachten aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. Agenten vonden in hun woningen in Velp-Zuid in totaal 180 kilo illegaal vuurwerk, waaronder nitraten. Levensgevaarlijk, aldus de politie.

De verdachten kwamen in beeld tijdens onderzoek. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Het vuurwerk is in beslag genomen wordt vernietigd. In één van de woningen lag naast vuurwerk ook nog een vuurwapen en een balletjespistool. In de andere woning is daarnaast een geldbedrag gevonden.

Illegaal vuurwerk wordt al jaren steeds zwaarder en gevaarlijker en doet soms niet onder voor een handgranaat. Daardoor vormt het ook een groeiend maatschappelijk probleem, met zelfs letsel, doden en milieuschade, schrijft de politie.

“Vuurwerk wordt daarnaast gebruikt om hulpverleners en handhavers te belagen. Dat is een zorg richting de jaarwisseling. We willen niet dat onze collega’s risico op letsel lopen.”