Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom gaan samenwerken

bibliotheek Foto: Pixabay

– Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom willen in 2022 nauwer met elkaar samenwerken. Deze samenwerking is de opmaat naar een fusie van de twee culturele organisaties. Een belangrijke reden voor de samenwerking is dat de vraag naar kunst en cultuur als bijdrage aan maatschappelijke thema’s toeneemt voor beide organisaties.

RIQQ en de bibliotheek werken al vaker samen. Sinds 2019 zijn beide organisaties al samen gehuisvest in De Bundel in Dieren.

Hoewel dit “samenwonen” de onderlinge contacten heeft vergemakkelijkt en er al vormen van samenwerking zijn ontstaan, verwachten beide organisaties dat het samengaan voor de organisaties én voor inwoners van Rheden en Rozendaal echt een verschil kan maken.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden