350 mantelzorgers krijgen cadeaubon

bloemen en bon voor mantelzorger Foto: Gemeente Rheden

– In de gemeenten Rheden en Rozendaal krijgen 350 mantelzorgers een cadeaubon. Wethouder Gea Hofstede heeft net voor de kerst een bos bloemen en de eerste cadeaubon voor mantelzorgers overhandigd aan Wil Bruns in het dorp Rheden.

Mevrouw Bruns zorgt al bijna 10 jaar voor haar man, die vasculaire dementie heeft. Met de cadeaubon ter waarde van 10 euro kan zij een bloemetje voor zichzelf kopen of een ander geschenk.

Gea Hofstede nam ook de honneurs waar voor wethouder Anton Logemann van de gemeente Rozendaal die vanwege de coronaregels (maximaal met 2 personen buiten) verstek moest laten gaan.

Wethouder Hofstede had zelf ook een bloemetje meegenomen om haar waardering voor het mantelzorgwerk van haar dorpsgenoot uit te drukken. De wethouder onderstreepte dat het werk van mantelzorger zwaar is. “Daarom dit kleine gebaar.”

Mevrouw Bruns zorgt 24 uur per dag voor haar man. Zij is blij dat hij nu 2 keer per week naar de dagopvang gaat. Ze kan dan op adem komen en even dingen voor zichzelf doen. “Iedereen ervaart mantelzorgen anders”, zegt Wil Bruns. ”Er is natuurlijk ook geen recept voor”, merkt zij op. Voordat haar man ziek werd was ze mantelzorger voor haar moeder die maar liefst 105 jaar is geworden.

14.000 mantelzorgers
Alleen mensen die aangemeld zijn na een oproep van de gemeenten Rheden en Rozendaal krijgen een cadeaubon. In onze gemeenten zijn in totaal ongeveer 14.000 mantelzorgers actief.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden