Ondanks vuurwerkverbod toch veel schade tijdens jaarwisseling

Vuurwerk Foto: Pixabay

– Gemeente Rheden heeft na de jaarwisseling te maken met een behoorlijke schadepost. Het gaat net zoals in de vorige jaren vooral om schades aan afvalbakken en verkeersborden, maar dit keer was er ook schade aan een tafeltennistafel en een voetbalkooi.

Ondanks dat alle afvalbakken voor de jaarwisseling waren afgesloten, zijn er toch 10 stuks beschadigd. Het vervangen kost bijna 7000 euro.

Naast de afvalbakken zijn ook 14 verkeersborden beschadigd. Dit levert de gemeente een kostenpost van ruim 5000 euro op. Verder is er een buitentafeltennistafel vernield en is het hekwerk van een voetbalkooi gesloopt en is er schade aan de vloer. De kosten voor een nieuwe tafeltennistafel bedragen ruim 1500 euro.

De totale kosten bedragen op dit moment 13.400, daar komen de kosten die nog volgen bij.

Burgemeester Carol van Eert: “Ik vind het onvoorstelbaar dat het schadebedrag zo hoog is tijdens deze jaarwisseling waarin er een vuurwerkverbod gold. Dit vuurwerkverbod was landelijk afgesproken om de zorg niet nog meer te belasten. Bizar dat zoveel mensen zich daar niet aan houden. Daar komt bij dat ik vind dat elke euro een euro teveel is die we moeten besteden aan vuurwerkschade. Het kost de gemeenschap veel geld dat we nu niet aan andere zaken kunnen uitgeven. Een landelijk vuurwerkverbod zou hiervoor een oplossing kunnen én moeten zijn.”

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden