Gemeente Rheden wil meer opengestelde toiletten in 2022

Hoge Nood Foto: Hoge Nood

– De gemeente Rheden wil in 2022 het aantal opengestelde toiletten in het ‘Hoge Nood’-overzicht gaan vergroten. Op dit moment is Rheden in de hele gemeente aan het inventariseren hoeveel toiletten daarvoor in aanmerking komen.

Gemeente Rheden: “Toegankelijke toiletten zijn belangrijk voor inwoners met bijvoorbeeld spijsverteringsklachten, een stoma of incontinentieproblemen. Niet naar de wc kunnen is voor sommige inwoners een reden om minder de deur uit te gaan en daardoor minder mee te doen. Met het openstellen van toiletten nemen we deze drempel weg.”

Inventarisatie

Gemeente Rheden is vanaf januari 2022 aangesloten bij Hoge Nood. Samen zijn ze nu bezig met een inventarisatie om te kijken welke toiletten opengesteld kunnen worden in de gebouwen die eigendom zijn van de gemeente. Na de inventarisatie worden ze ook in de app Hoge Nood geplaatst. Daarnaast gaat de gemeente ook andere organisaties en ondernemers vragen om hun toilet open te stellen.

Welke toiletten nu al zijn opengesteld in de gemeente Rheden is te vinden in de de app Hoge Nood.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden