Wie vertegenwoordigt VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen?

VVD Rheden Foto: VVD Rheden

– De gemeenteraadsverkiezingen 2022 komen er weer aan. Ook VVD, momenteel de grootste partij met 5 zetels in de Raad, komt met een kandidatenlijst. Deze keer een lijst met veel ervaren raadsleden maar ook jong talent uit de diverse dorpen van de gemeente Rheden.

Bij de VVD is Yola Hopmans uit De Steeg voor de eerste keer lijstrekker. Op dit moment is ze al 8 jaar raadslid en de fractievoorzitter van de VVD.

Jelte Kolkman uit Rheden wordt 18 jaar op 3 maart 2022. Dat is de reden voor de VVD dat dit jonge talent op de tweede plek van de kandidatenlijst staat.

Op drie vinden we Martinique Visser uit Velp. Visser is een ervaren raadslid met kennis van jeugdzorg, financiën en werk en inkomen. Op vier vinden we Rob Koekkoek uit De Steeg. Hij heeft veel kennis en ervaring op het gebied van Ruimtelijke Ordening en wonen aan boord.

Sjir Hanssen uit Ellecom staat op plek 5. Volgens de VVD een oude rot in het vak met name op het gebied van veiligheid en financiën. Harry Brouwer uit Dieren staat op 6 en vertegenwoordigt de senioren.

Nieuw bij de VVD op plek 7 is Koen Baank-Luiken uit Dieren. Ondernemer Edith Nooteboom uit Laag-Soeren staat op 8 en Reinier Broeks uit Velp op plek 9. Ondernemer Werner van der Linden uit Dieren staat op plek 10. Het huidige raadslid Jaap Uijthof op 11 en ondernemer Mark de Beurs uit De Steeg op 12. En op plek 13 staat Frank Willemen uit Velp. Willem van Katwijk uit Velp staat op 14 en Ap Lammers uit Dieren op 15. Vertrekkend Wethouder Ronald Haverkamp is de lijstduwer op 16.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden