Wie vertegenwoordigt het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen?

CDA Rheden Foto: CDA Rheden

– De gemeenteraadsverkiezingen 2022 komen er weer aan. Maar wie staan er dit jaar op de kandidatenlijst van het CDA? Momenteel is het de tweede partij van Rheden met 4 zetels in de raad.

Wethouder Marc Budel uit Velp is door de leden benoemd tot de lijsttrekker van het CDA, zo was al eerder te lezen op Studio Rheden.

Van de huidige CDA-raadsleden staan Cyril Weijers uit Dieren (juridisch docent) en Peter-Paul Geelen uit Dieren (tekstschrijver/huisman) op respectievelijk plek 2 en 4. Nienke Overvliet uit De Steeg staat op 3. Het nieuwe gezicht is werkzaam in de zorg en was al vele jaren bestuurlijk actief voor het CDA in de gemeente Nijkerk.

IT analyst Christiaan Spikker-Hogenkamp uit Velp komt van het bestuur CDA Arnhem. En Herman Boesveld uit Ellecom staat op nummer 6. Hij loopt al jaren mee bij de CDA-fractie. De laatste jaren als raadsvolger en fractiesecretaris.

Op plek 7, 8 en 9 staat aanstormend jong talent. Op 7 staat Emma Frijlink uit Velp. Zij werkt op een P&O-afdeling in de zorg en studeert psychologie. Op plek 8 vinden we ondernemer en raadsvolger Jaap Lok uit Velp. En op 9 staat regiebegeleider in de gehandicaptenzorg Pauline Luteijn uit Velp.

Lijstduwer
Huidig fractievoorzitter Bert de Lange uit Dieren, die 8 jaar de kar heeft getrokken voor het CDA, staat op plek 10 als lijstduwer.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden