110.000 Euro voor een goed plan om mensen te laten bewegen

Sporten Foto: Sportbedrijf Rheden

– Initiatiefnemers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal met een goed plan om mensen aan het bewegen te krijgen, kunnen subsidie aanvragen om hun idee uit te voeren. Vanuit het ’Sport- en beweegakkoord Rheden & Rozendaal’ is er tot en met 2022 nog 110.000 euro subsidie beschikbaar.

De subsidie richt zich volgens de gemeentes op een aantal thema’s: het jongste kind vaardig in bewegen (0-4 jaar), aantrekkelijk sportaanbod voor jongeren (12-18 jaar), vitaal ouder worden en vitale sportaanbieders.

Hoe krijg je subsidie?
Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten inwoners en organisaties wel met een goed plan komen bij de kerngroep van het Sportakkoord om subsidie aan te vragen om hun plan uit te voeren.

De kerngroep bestaat uit betrokken inwoners en sportprofessionals uit de gemeente, zoals de voorzitter van een sportclub, gymdocent, trainers van een sportclub en sportcoaches van het Sportbedrijf. Om in aanmerking te komen voor subsidie is het belangrijk dat de initiatiefnemer samenwerkt met andere organisaties en inwoners. Ook is een eigen bijdrage in de vorm van geld of inzet van middelen of mensen een voorwaarde. Meer informatie is ter vinden op Sportbedrijfrheden.nl.

Marc Budel, wethouder sport in Rheden: “Naast de subsidiemogelijkheid kunnen sportaanbieders ook hulp inschakelen van sportprofessionals. Denk aan hulp bij het besturen van de sportvereniging, nieuwe doelgroepen bereiken of het volgen van trainersopleidingen door vrijwilligers. Je kunt je vraag hiervoor indienen bij de kerngroep.”

Ook collega wethouder sport in Rozendaal Anton Logemann is enthousiast over het Sportakkoord: “Het Sportakkoord is een plan voor en door inwoners. Vanaf de start heeft een grote groep van sportclubs, zorgverleners, onderwijsinstellingen en inwoners het akkoord opgesteld. Een kerngroep van mensen met een hart voor de sport moedigt de initiatieven nu ook aan en helpt. Zo komen we samen in beweging!”

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden