Forensische opsporing onderzoekt autobrand in Rheden

Autobrand Foto: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

– Aan de Haverweg in Rheden heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op een oprit een auto in brand gestaan. De brand is aangestoken, zo bewijzen camerabeelden.

Om 4:20 uur werd de brand opgemerkt en is de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse bleek de achterkant van de auto in brand te staan. Toen de brandweer eenmaal ter plekke kwam, was het vuur voor het grootste deel al geblust. De brandweer heeft vervolgens een nablussing gedaan.

Woensdagochtend meldde de eigenaresse zich en doet haar verhaal. De eigenaresse geeft aan dat ze de verdachte op camerabeelden heeft staan die aan de gevel hangen gericht op haar voertuigen. Op de beelden was te zien dat er een persoon vanuit de Haverweg komt, eerst een bedrijfsbus op de oprit besproeit met een vloeistof. Ook de auto wordt ingespoten met vloeistof en vervolgens aangestoken. De verdachte zou vervolgens even hebben stil gestaan om te kijken, en is daarna weer weggelopen in de richting van de Haverweg.

De forensische opsporing (FO) van de politie is woensdagochtend ook ter plaatse. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan bij het voertuig om sporen te vinden die wijzen naar een dader.

Afbeelding
Autobrand Foto: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden