Vrees voor parkeerproblemen bij Rozendaalse veld

Foto: Omroep Gelderland Foto: Omroep Gelderland (archief)

– Hondenuitlaatservices vrezen problemen bij het Rozendaalse veld nu het plan om de Posbank deels af te sluiten aangenomen is. De Kluizenaarsweg en de parkeerplaatsen langs de weg blijven namelijk wel open, waardoor er daar meer drukte wordt verwacht.

Bekijk de video, de tekst gaat daaronder verder.

“De weg is niet berekend op meer verkeer, daar is hij veel te smal voor”, zegt Kiki Dalm van uitlaatservice Kiek-Ins die meerdere dagen per week op het veld te vinden is. Ze verwacht dat het veel drukker wordt als mensen die vanaf de A12 en A50 door Rozendaal richting de Posbank rijden, niet verder kunnen. “Ze rijden tegen een afsluiting aan en gaan dus hier parkeren.”

Haar collega Connie van Leeuwen van Hondenuitlaatdienst Beestenboel rijdt vijf dagen per week naar het Rozendaalse veld en voorziet ook problemen. “We zijn natuurlijk blij dat de weg open blijft, maar als dat de enige weg is dan moeten we maar zien wat het wordt. Als mensen echt niet meer boven kunnen parkeren of als het betaald parkeren wordt, dan denk ik dat mensen hiervoor kiezen.

Meer problemen verwacht

Volgens Dalm is niet alleen de weg tot aan het hondenlosloopterrein een probleem, maar ook de kruising met de Bovenallee. “Als je naar beneden het veld af rijdt, dan komen er fietsers van links met een enorme vaart naar beneden. Die hebben net een hele Posbank geen verkeer gehad, dat gaat geheid heel veel ongelukken opleveren.”

Daarnaast vreest ze voor problemen op de Kerklaan. “Naar mijn idee is het er alleen maar onveiliger op geworden. Als je van boven komt heb je totaal geen overzicht wat er aan komt. Er liggen wegversmallingen in bochten, dus je hebt totaal geen overzicht meer. Ik verwacht de grootste ongelukken als het drukker wordt.”

Omroep Gelderland rijdt in februari en maart in een speciale bus door de provincie, om in samenwerking met lokale omroepen verkiezingsdebatten uit te zenden. Dus ben je benieuwd hoe de lokale politiek over deze onderwerpen in de gemeente denkt? Kijk dan om 14.00 uur naar het lokale verkiezingsdebat van Rozendaal, in samenwerking met Studio Rheden. Meer informatie over het debat vind je op de pagina van GLD Stemt.

Zie ook: GLD Stemt

Door: Adrienne Huizer, RTV Connect i.s.m. Omroep Gelderland