Fietspad tussen Velp en Arnhem ruim twee weken gesloten

Fietspad A12 gesloten. Foto: Martin Slijper

– Het fietspad tussen Velp en Arnhem onder de IJsselbruggen van de A12 gaat ruim twee weken dicht. Het fietspad wordt vernieuwd, maar niet voor de fietsers. Het fietspad tussen De Beemd en IJsseloord is gesloten van maandag 21 maart tot en met vrijdag 8 april.

De afsluiting heeft allemaal te maken met de renovatie van de stalen IJsselbruggen in de snelweg A12. De stalen bruggen zijn toe aan renovatie.

Niet voor fietsers

Het pad wordt in opdracht van Rijkswaterstaat verbreed, maar niet voor de fietsers. Het fietspad wordt opnieuw geasfalteerd en verbreed voor het bouwverkeer dat nodig om de brug boven de IJssel te renoveren. Dan kan fietsverkeer en bouwverkeer veilig langs elkaar rijden.

Het gaat om het fietspad dat vanaf de Markweg in Velp (bedrijventerrein De Beemd) onder de A12 IJsselbruggen naar de Schaapdijk in Arnhem (bedrijventerrein IJsseloord) loopt. Fietsers moeten hier rekening houden met een omleidingsroute en extra reistijd, die kan oplopen tot 12 minuten.

Fietspad A12 gesloten – Foto: Martin Slijper