Jelte Kolkman, jongste raadslid van Nederland, is geïnstalleerd

Jelte Kolkman. Foto: Martin Slijper

– De 18-jarige Jelte Kolkman uit Rheden is woensdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Rheden geïnstalleerd. Daarmee is hij meteen het jongste raadslid van Nederland geworden. Dit gebeurde in Arnhem in het provinciehuis van Gelderland.

Jelte Kolkman is nu de nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD in Rheden. VVD heeft in totaal vier zetels. Hij werd begin maart 18 jaar.

Kolkman, die nog steeds op school zit, en in het weekend werkt bij pannenkoekenhuis Strijland in Rheden, zal het de komende tijd erg druk krijgen. Want Jelte doet dit jaar ook nog eindexamen en daarna wil hij bestuurskunde gaan studeren.

Dat het voor hem een bijzondere dag was werd wel duidelijk toen de landelijk pers kwam kijken. Naast de Telegraaf en het ANP had hij ook veel aandacht van het Jeugdjournaal en Hart van Nederland.

Bekijk hieronder de installatie van Jelte Kolkman

Kolkman feliciteren kan via Facebook.

Zie ook: Jelte Kolkman is het jongste raadslid van Nederland

De nieuwe gemeenteraad is woensdagavond gestart. Rheden heeft 27 raadsleden geïnstalleerd na de aflegging van de eed of gelofte.

Nieuwe gemeenteraad – Foto: Gemeente Rheden

Gemeente Rozendaal

Rozendaal heeft maandagavond al afscheid genomen van de oude gemeenteraad. Met speciale woorden van waardering dankte burgemeester Ester Weststeijn de commissie- en raadsleden die niet terugkeren.

Woensdagavond 30 maart heeft burgemeester Ester Weststeijn 9 nieuwe raadsleden geïnstalleerd, waarvan 2 écht nieuwe. De 9 nieuwe raadsleden van Rozendaal hebben de belofte afgelegd. Vier 4 vrouwen en vijf mannen vormen samen vier jaar lang de drie fracties in de raad.