De Coöp verdwijnt in Dieren, maar er komt een Action voor terug (Update)

Action (voorbeeld winkel). Foto: Action

– Goed nieuws voor de Dierenaren. Midden in het dorp komt een Action. Maar het kan nog wel even duren. De Action komt op de plek waar nu de Coöp is gevestigd op het Callunaplein en krijgt 890 vierkante meter winkelvloeroppervlakte, zo bevestigt een woordvoerder van Action Nederland.

De nieuwe winkel zal waarschijnlijk in het vierde kwartaal de deuren openen.

Van een geurtje tot vogelvoer, en van huishoudproducten tot koelvloeistof. Bij de Action komt de klant vaak met veel meer spullen naar buiten dan oorspronkelijk de bedoeling was. Vaak dingen die je je van tevoren niet bedacht had, maar wel wil hebben.

“In totaal gaat de nieuwe Action-winkel werk bieden aan 60 mensen”, zo vertelt de woordvoerder.

De meeste mensen zullen parttime gaan werken bij de nieuwe Action. Volgens een woordvoerder willen “veel mensen in de praktijk vaak niet fulltime werken omdat ze het bijvoorbeeld combineren met het ouderschap (moederschap in meeste gevallen).

De verbouwing neemt twee à drie weken in beslag. De hele inrichting wordt dan opnieuw gedaan inclusief vloer en plafond en er komen vijf kassa’s. Wij gaan de gehele begane grond huren.”

Op dit moment zitten de dichtstbijzijnde Action-winkels in Velp en Eerbeek te vinden. In Nederland zijn al 404 winkels, maar wereldwijd heeft het bedrijf al ruim 2000 winkels. Die zitten onder andere in België, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Italië en Spanje.

Coöp

De Coöp sluit binnenkort de deur Dieren en komt niet meer terug. Het bedrijf maakte in Dieren niet genoeg winst. Toch kunnen Dierenaren nog kiezen, want er blijven vijf grote supermarkten over. Dit zijn AH, Aldi, Jumbo, Lidl en Spar.