Verkeersellende rond A12, Velperbroek en bedrijventerrein Duiven wordt aangepakt

Er wordt gewerkt in het gebied rond de Ikea. Foto: Dusseldorp

– Boodschappen doen we niet alleen in onze eigen regio. Vaak gaan we er op uit, ook richting Duiven. Want daar vinden we grote bedrijven zoals Ikea, Makro, Leen Bakker, Mediamarkt, Loods 5, Gamma en Hornbach. Maar deze bedrijven zijn vaak slecht bereikbaar en daar wordt nu wat aan gedaan.

Op Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven is deze week gestart met de werkzaamheden die het bedrijventerrein beter bereikbaar moeten maken. Nu staat het regelmatig vast op en rondom het bedrijventerrein. Volgens de aannemer zullen bezoekers zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden.

Er komen jaarlijks ongeveer zes miljoen bezoekers naar Centerpoort-Nieuwgraaf. Op drukke dagen – zoals in de weekenden- staat het verkeer vaak al vast op de A12. Dat levert gevaarlijke situaties op.

Werken in vroege uurtjes

Aannemer Dusseldorp is inmiddels gestart met de werkzaamheden aan de Nieuwgraaf vlakbij de Makro. Hier wordt het uitrijden bij het parkeerterrein verbeterd. “We werken zoveel mogelijk buiten de rijbaan, zodat het verkeer er vrijwel geen last van heeft”, laat projectleider Rob Hazelaar aan Omroep Gelderland weten. “Mocht het nodig zijn dat we toch iets de rijbaan moeten doen, gebeurt dit voor 10 uur ’s ochtends, want dan zijn de winkels nog dicht.”

Bedrijven bereikbaar

Er komt ook een extra uitvoegstrook voor het verkeer dat vanuit de Cartograaf de Nieuwgraaf wil oprijden. Daarnaast wordt de inrit van de parkeergarage van Ikea verlegd. Later deze week zullen ook de werkzaamheden bij Ikea beginnen. De bedrijven en winkels blijven tijdens het werk altijd bereikbaar. “Mochten er onverwacht toch problemen ontstaan, heb ik korte lijntjes met alle ondernemers hier. “

Om de overlast nog meer te beperken wordt in de week van 3 tot en met 8 juli ’s nachts gewerkt. Er zal dan een rijstrook afgesloten zijn en een omleidingsroute worden ingesteld. Over 5 weken moet alles klaar zijn.