Politie haalt drie beschonken bestuurders van de weg

Alcoholcontrole. Foto: Politie Velp

– De politie heeft vrijdagavond tussen 20 en 21 uur een korte alcoholcontrole gehouden op de Zutphensestraatweg en de Beekhuizenseweg in Velp. De politiecontrole duurde slechts drie kwartier. Dat was voldoende om drie weggebruikers van de weg te halen.

Ze hadden op straat op het selectieapparaat positief getest op alcohol. Daarom moesten ze op het politiebureau op een officieel en geijkt ademanalyse apparaat opnieuw een test afleggen om de hoeveelheid alcohol in de uitgeademde lucht vast te stellen.

De eerste verdachte blies 260 ugl, de tweede verdachte blies 285 ugl en de derde verdachte blies 240 ugl. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt en Justitie zal beslissen wat er met de verdachten zal gebeuren.