Computersoos Ons Raadhuis wordt leslocatie Seniorweb

Ons Raadhuis. Foto: Martin Slijper

– Ons Raadhuis uit Velp heeft zich begin juni aangesloten bij de landelijke Stichting Seniorweb als leslocatie. Hierdoor kan er in Ons Raadhuis beter en op meer onderwerpen dan voorheen ondersteuning worden gegeven aan deelnemers van de computersoos van Ons Raadhuis, zo meldt de gemeente Rozendaal.

Irma Smeenk, coördinator van Ons Raadhuis: “Sinds enige maanden hebben we op woensdagmiddag de computersoos, waar mensen met vragen over smartphones, tablets en computers terecht kunnen. Dat dit in een behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat het aantal deelnemers aan de soos toeneemt.

Mensen komen niet alleen om met computer of smartphone bezig te zijn, maar ook voor de gezelligheid en om anderen die er mee bezig zijn te ontmoeten. We zijn blij dat we nu met deze samenwerking met Seniorweb nog meer activiteiten kunnen aanbieden en van hun goede informatie- en cursusmateriaal gebruik kunnen maken. Het betekent ook dat we nog wel wat mensen kunnen gebruiken die bij de soos willen assisteren.”

Willem Franken, een vrijwilliger bij Ons Raadhuis: “Diepgaande computerkennis is niet nodig, de bereidheid om van elkaar te leren is belangrijker. Ik wist bijvoorbeeld niets van Apple telefoons of tablets, maar dat heb ik hier weer van anderen geleerd. Ik vind het ook leuk om wat meer met bijvoorbeeld met Excel en Word te doen, zoals etiketten printen op basis van een bestand. Hier vond ik iemand die daar ook mee bezig was.”

Dus wie een beetje hulp kan gebruiken of zelf wil helpen als vrijwilliger van de computersoos, kan zich aanmelden bij Ons Raadhuis op woensdagmiddag aan de Nieuwstraat 1 in Velp. Van 14.00 tot 16.00 uur is daar een computersoos.