Agapanthus- en kasteeltuinenmarkt in Rozendaal

Kasteel Rosendael. Foto: Martin Slijper

– Op Kasteel en park Rosendael vindt binnenkort weer de jaarlijkse Agapanthus- en kasteeltuinmarkt plaats. Kwekers van deze bijzondere kuipplant, wereldberoemd in Rozendaal, komen met hun planten, de op Rosendael reeds aanwezige agapanthuscollectie versterken en bieden ook hun planten te koop aan.

Op Rosendael zelf bevindt zich ook een grote collectie Agapanthussen (liefdesbloemen). Op deze dag zijn er ook informatiesessies over de verzorging en kan men ook andere planten, streekproducten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap kopen.

Kasteel Rosendael – Foto: Martin Slijper

De Agapanthus- en kasteeltuinmarkt is zaterdag 16 juli open van 11.00 tot 17.00 uur.

De kasteelwinkel voor een souvenirtje of streek product is deze dag ook geopend. Voor de markt moet wel vijf euro entree worden betaald, voor twee euro meer is een bezoek aan het kasteel ook mogelijk.

Een kijkje in het kasteel is ook de moeite waard. Er worden rondleidingen gegeven op de hoofdverdieping en het souterrain is op eigen gelegenheid te bezichtigen. Daarnaast kan een bezoek gebracht worden aan het park rond het kasteel.

Kasteel Rosendael – Foto: Martin Slijper