Zweefvliegtuig crasht in berm A50

Het zweefvliegtuig belandde in de berm tussen de A50 en vliegveld Terlet. Foto: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

– In de berm tussen de A50 en vliegveld Terlet is zondagmiddag een zweefvliegtuig gecrasht. Het toestel raakte tijdens de landing mogelijk met de vleugel een boomtop en kwam daardoor terecht in de berm.

Aan boord van het zweefvliegtuig was één persoon, de piloot. Het gaat om een 59-jarige man uit Gouda. Hij is met de schrik vrijgekomen, laat de politie weten. Ook de brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen.

De politie is nog wel met meerdere eenheden aanwezig. Mogelijk komt ook de luchtvaartpolitie nog naar de plek waar de crash gebeurde.

Het is niet de eerste keer dat een zweefvliegtuig crasht in de buurt van vliegveld Terlet. In juni van dit jaar kwam een 69-jarige man uit Schijndel om het leven bij een ongeluk met een zweefvliegtuig. In mei raakte een piloot gewond toen het misging bij het opstijgen.

Zie ook: