Asbest in gemeentehuis, toch ligt de bouw op schema

Gemeentehuis. Foto: Martin Slijper

– Het slopen van het gemeentehuis in De Steeg gaat niet langer duren dan gedacht. Volgens de aannemer is de aangetroffen asbest in het oude gemeentehuis in De Steeg geen probleem. De bouw van het nieuwe gemeentehuis is aan het einde van Q1 in 2024 afgerond. In Q2 wordt het opgeleverd.

Het huidige gemeentehuis, gebouwd in 1979, gaat binnenkort volledig tegen de vlakte, waarna er op dezelfde plek een nieuw onderkomen komt voor ruim 18 miljoen euro, zo meldde voormalig wethouder Ronald Haverkamp vorig jaar.

26.5 miljoen euro

Maar die kosten zijn inmiddels flink opgelopen. Waarschijnlijk zullen de eenmalige kosten van het nieuwe gemeentehuis aan de Hoofdstraat in De Steeg stijgen van ruim 18 miljoen naar ruim 26.5 miljoen euro. De kosten om het oude gemeentehuis te slopen (inclusief de asbestsanering) zijn inmiddels opgelopen naar 4.2 miljoen euro.

Asbest

Inmiddels is de gehele linkerkant van het gemeentehuis volledig gesaneerd. Daarom start de aannemer aankomende maandag 12 september met de totaalsloop van de gehele linkerkant van het gemeentehuis. In de tussentijd zal de asbestsanering aan de rechterkant van het gemeentehuis doorgaan.

Omdat de rechterkant van het gemeentehuis nog even blijft staan, is het voordeel dat dit als een buffer dient tegen het geluid van de totaalsloop van de linkerkant van het gemeentehuis. Hierdoor hebben bewoners in de buurt iets minder overlast.

Gemeentehuis – Foto: Martin Slijper