Ronald ter Hoeven reikt boekje Sjors Sportief en Creatief uit

Sjors Sportief en Creatief. Foto: Martin Slijper

– Wethouder Ronald ter Hoeven deelde maandag de eerste exemplaren van het boekje Sjors Sportief en Sjors uit aan kinderen van basisschool De Arnhorst in Velp. De twee zijn niet meer weg te denken uit de gemeente Rheden. Ze zijn namelijk de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2019 van start ging.

Het project van de gemeente Rheden maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Rheden.

Sjors Sportief en Creatief – Foto: Martin Slijper

Gemeente Rheden: “Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Rheden sinds 2019 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past, denk bijvoorbeeld aan dansen, hockey, judo, turnen, boksen…. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.”

Sjors Sportief en Creatief – Foto: Martin Slijper

“De leerlingen van basisschool De Arnhorst staan op de voorkant van het boekje en hadden daarom de primeur om het eerste exemplaar te ontvangen. Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur”, aldus wethouder Ronald ter Hoeven.

Sjors Sportief en Creatief – Foto: Martin Slijper

Verder zegt hij: “Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Sport en Cultuur verbindt, verbroedert en is vooral erg leuk! Iedereen mag dat ervaren en moet daaraan mee kunnen doen”.

Sjors Sportief en Creatief – Foto: Martin Slijper

Zie ook: Sjors Sportief en Creatief