Waarom bewaart Kasteel Rosendael exotische schelpen op zolder?

Op de zolder van Kasteel Rosendael liggen dozen vol exotische schelpen. Foto: Omroep Gelderland

– De Ridders van Gelre snuffelen graag rond in Gelderse museumdepots, want daar kun je de geschiedenis echt aanraken. Ze vinden er unieke voorwerpen die ons meevoeren naar het rijke verleden van Gelderland. Vandaag: wat doen die exotische schelpen op de zolder van Kasteel Rosendael?

Op de zolder van Kasteel Rosendael staan dozen vol exotische schelpen. Het is een door de douane in beslag genomen partij schelpen, die Kasteel Rosendael heeft aangekocht. Maar waarom zou een Gelders kasteel exotische schelpen aankopen en in zijn depot bewaren? Presentator René Arendsen legt het uit.

Zie ook: Dit landgoed is ontstaan rond twee kastelen: ‘Het is een unieke plek’