Veel activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie

computer. Foto: Pixabay

– In de herfstvakantie worden diverse activiteiten georganiseerd voor de jeugd als compensatie voor het vele verplicht thuiszitten tijdens corona. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit de NPO gelden; nationaal programma onderwijs.

De subsidie hiervoor is beschikbaar gesteld om corona achterstanden bij jeugd (6-17 jaar) te verminderen in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Dit wordt onder ander georganiseerd door Sport in Rheden, voorheen ‘Sportbedrijf Rheden’.

Zo is er bijvoorbeeld een graffiti spuit- filmworkshop op woensdag 26 oktober in Velp bij De Paperclip, een drijf-in bioscoop en hunted. Opgeven kan via de website Rhedenontdekt.nl.

Wethouder Ronald ter Hoeven is blij met het initiatief: “Hoe fijn is het dat ze er nu weer op uit kunnen en gratis mee kunnen doen aan allerlei activiteiten.”