Nieuw politiebureau Velp wordt in februari in gebruik genomen

Politiebureau Velp. Foto: Martin Slijper

– Het nieuwe politiebureau aan de Stationsstraat in Velp wordt half februari 2023 opgeleverd. Sinds april moesten agenten gebruik maken van een tijdelijk politiebureau in het souterrain van het gezondheidscentrum aan de Haverweg in Rheden.

Het nieuwe bureau in Velp krijgt zonnepanelen en wordt zo goed als klimaatneutraal. Het komt op de plek van het huidige bureau en wordt de hoofdvestiging van de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg. In het nieuwe pand komen alleen tijdelijke verblijfplaatsen voor arrestanten en verhoorkamers.

Het Robuust Basisteam IJsselwaarden krijgt waarschijnlijk nog wel een (tijdelijke) dependance in Dieren en Doesburg.

Of Velp over 30 jaar nog een politiebureau nodig heeft, is nu niet te zeggen. Daarom wordt het nieuwe politiebureau in Velp zo gebouwd dat het eventueel later makkelijk kan worden omgebouwd tot appartementencomplexen.

Zie ook: Velp krijgt een nieuw politiebureau