Scholen maken afspraken over vroegschoolse educatie

Kinderen. Foto: Mr Pixabay

– De bestuurders van basisscholen (Anne Frank, Delta scholengroep, PCBO en Scholengroep Veluwezoom), kinderopvang (Kinderopvang Puck&Co, KSH) en gemeente Rheden de Resultaatafspraken voor voor- en vroegschoolse educatie (vve).

Met vve zetten ze zich al jaren in om peuters en kleuters met speciale programma’s de taal goed te leren (spreken). Het uiteindelijke doel hiervan is dat ieder kind goed kan starten in groep 3. Met de nieuwe resultaatafspraak zeggen alle partijen toe te gaan meten of met vve het doel bereikt wordt.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderdeel van het onderwijsachterstandenbeleid, zo meldt de gemeente Rheden. “VVE is peuteropvang voor kinderen van 2 – 4 jaar met extra aandacht voor taal en (Nederlands) spreken. Met veel spel, bewegen en zingen leren peuters hoe het op school gaat. Ook de basisscholen ondersteunen deze kinderen zodat zij goed starten in groep 3 met leren lezen en schrijven. De bedoeling is dat deze kinderen een groei doormaken en dan niet vergeleken met de norm maar met zichzelf. De resultaatafspraak is gemaakt dat 90% van de vve- kinderen zijn of haar achterstand in taal heeft ingelopen.”

VVE

Wie meer informatie wil over de ‘Voor- en vroegschoolse educatie”, kan daarvoor terecht bij de gemeente Rheden.