Scouting uit Velp en Dieren gaan dit jaar naar Zuid-Korea

Scouting. Foto: Scouting Nederland

– Eens in de vier jaar nemen scouts deel aan de World Scout Jamboree. Dit jaar doen ook diverse kinderen mee uit de gemeente Rheden, in totaal 6 personen inclusief de begeleiding. Ze komen van Scouting de de Velpsche Woudselopers, De Markesteen en Scouting Dieren.

In totaal gaan 6 personen in augustus uit de gemeente Rheden naar Zuid-Korea voor het avontuur van hun leven. Daarvan komt er één bij de Velpsche Woudselopers vandaan, vier bij de Marksteen uit Velp en één bij Scouting Dieren.

Uit heel Nederland vormen 1250 jeugddeelnemers samen met 700 vrijwilligers de Nederlandse afvaardiging voor de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 jonge scouts en 4 begeleidende stafleden. In totaal komen ruim 50.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

De World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld, vindt dit jaar 10 dagen lang in Korea plaats op 150 km van Seoul. Maar ze gaan in totaal drie weken weg en betalen over het algemeen allemaal de reis helemaal zelf. Na de Jamboree zullen ze ook nog een stukje rond reizen door Korea.

Kennismakingsweekenden

Maar voor iedereen naar Korea reist worden er eerst een aantal kennismaking weekenden georganiseerd om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma.

Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Zuid-Koreaanse cultuur en gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Zuid-Korea ook prima weten te redden.

In Nederland werd de World Scout Jamboree twee keer georganiseerd (1937 en 1995). In 2023 organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken.