Inbreker Chinees restaurant uit Velp voor de rechter

Veel schade na inbraak bij Chinees restaurant. Foto: Martin Slijper

– De man die in oktober 2022 uren lang klem kwam te zitten in een goederenlift bij Chinees restaurant The Blue Lotus aan de President Kennedylaan in Velp stond deze week voor de rechter.

De 38-jarige man heeft van de rechter te horen gekregen dat hij twee jaar lang gratis onderdak krijgt in de bajes.

De inbreker uit Arnhem, een zeer bekende man van de politie, is drugsverslaafd en had honger. Daarom drong hij bij de chinees naar binnen om daar in de keuken onder het restaurant naar eten te zoeken. Na een zeer uitgebreide maaltijd in de keuken wilde hij via de goederenlift naar het restaurant gaan. Maar hij kwam diep in de nacht vast te zitten in de lift.

Zie ook: Inbreker zit bekneld in krappe goederenlift, bekijk de beelden

De brandweer heeft uiteindelijk de man uit de goederenlift bevrijd. Na de inbraak kon de eigenaar van het restaurant pas dagen later weer de deuren openen omdat de goederenlift kapot was. Hierdoor was de schade voor de The Blue Lotus erg groot.

Veel schade na inbraak bij Chinees restaurant – Foto: Martin Slijper

Hij kreeg van de rechter een isd-maatregel (Inrichting Stelselmatige Daders) opgelegd. Door deze wet kunnen veelplegers voor twee jaar achter slot en grendel worden gezet met de mogelijkheid zich te laten behandelen.

De man met een enorm lang strafblad zou ook verantwoordelijk zijn voor de diefstal van koper van graven op begraafplaats Moscowa in 2022 maar daarvoor was te weinig bewijs.

Veel schade na inbraak bij Chinees restaurant – Foto: Martin Slijper