Selimiye Moskee Dieren helpt slachtoffers met Turkse Pizza’s

Moskee Dieren. Foto: Studio Rheden

– Net als veel andere hulporganisaties proberen inwoners van Dieren ook de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. Bij de Selimiye Moskee aan de Enkweg 30a in Dieren zijn vrijwilligers ook druk bezig om de mensen uit het rampgebied te helpen. Spullen halen ze niet op, maar ze zamelen wel geld in voor de mensen uit Turkije en Syrië.

“Wij verzamelen geld in, maar daarnaast organiseren we ook andere activiteiten. We maken Turkse pizza’s die we dan weer kunnen verkopen aan bekenden en bedrijven uit de buurt via mond op mond reclame. De opbrengst sturen we naar Turkije en Syrië”, zo meldt een woordvoerder van de Moskee.

“We denken wel 1500 Turkse pizza’s te gaan maken. Deze worden op dit moment gemaakt in een grote oven in de Selimiye Moskee.” Wie een pizza wil bestellen kan dat ook doen via Facebook.

Daarnaast is er ook aandacht voor de slachtoffers tijdens het vrijdaggebed in de moskee waar mensen naartoe kunnen komen.

Burgemeester Carol van Eert steunt familie en verwanten van de aardbeving. Carol van Eert: “Wij leven met u mee, met al uw zorgen, en we zullen proberen ook u bij te staan waar dat nodig is. Als burgemeester wens u u namens de gemeenteraad en het gemeentebestuur van Rheden alle sterkte in deze voor u moeilijke en zorgelijke tijd.”