GroenLinks zoekt straatnamen voor de gemeente Rheden

Straatnaambord. Foto: GroenLinks Rheden

– Straatnamen worden volgens GroenLinks vaak naar bekende en belangrijke personen vernoemd. Een straat naar iemand vernoemen is volgens de partij een groots en langdurig eerbetoon. Maar GroenLinks vindt het beeld op de straatnaambordjes te eenzijdig. Dit eerbetoon moet een diversere groep laten zien.

Weinig vrouwen en mensen van kleur

Marloes van de Kolk: “In gemeente Rheden staan maar weinig vrouwen en mensen van kleur op de straatnaambordjes. Dat is jammer en heel eenzijdig. We dragen allemaal ons steentje bij aan de samenleving! En iedereen moet een persoonlijk voorbeeld kunnen zien. Dat kan heel goed in de nieuwe wijken die gemeente Rheden gaat bouwen.”

Nieuwe namen en verhalen

Daarom vraagt GroenLinks aan de burgers om mee te denken. “We zoeken namen van personen die een bijdrage hebben geleverd aan onze gemeente, regio, land, of misschien zelfs in de wereld. Als jij een goed verhaal hebt: laat het ons weten! Denk dus aan vrouwen, non-binaire mensen, mensen van kleur, mensen van gemengde afkomst, enzovoorts! Deel de naam met motivatie met ons en wij zorgen dat het op 8 maart wordt aangeboden aan de gemeente.”

Wie een leuk idee heeft kan dat tot 6 maart doorgeven op de website van GroenLinks.