Gemeente Rozendaal vraagt inwoners overlast te melden met Fixi-app

Fixi. Foto: Fixi

– Rozendalers kunnen vanaf 2023 ook gebruik maken van het systeem Fixi. Met deze app op de telefoon kan iedereen heel eenvoudig een melding maken bij de gemeente Rozendaal. Dit kan zijn een kapotte lantaarnpalen, overvolle prullenbakken of losliggende stoeptegels.

Een melding maken is zo gemaakt. Als inwoner wordt u vervolgens direct op de hoogte gehouden van de afhandeling. Fixi wordt ook al een jaar gebruikt in de gemeente Rheden.

Melders zien in de app een kaartje van de omgeving en kunnen hierop gemakkelijk aangeven om welke plek het gaat. Ook is er heel snel te zien of de melding al is gedaan, en of er andere meldingen zijn in de omgeving. Melders kunnen de omschrijving invullen, eventueel een foto uploaden en de melding is gedaan.

Ook de voortgang is goed te volgen via Fixi. De melder wordt op de hoogte gehouden over de afhandeling van zijn melding, maar kan dit ook gemakkelijk zelf zien.

Ook voor de medewerkers van de gemeente heeft het werken met Fixi veel voordelen. Zowel de medewerkers, maar ook de handhavers, hebben voortaan een beter overzicht van de meldingen en de voortgang. Zo kunnen ook zij inwoners beter en sneller helpen.