Nieuwe stickers voor brievenbussen in de gemeente Rheden

JA-stickers. Foto: Rheden

– De gemeente Rheden krijgt nieuwe JA-stickers vanaf 1 april(geen grap). De JA-sticker komt in de plaats van de nee/ja sticker. De JA-stickers zijn verkrijgbaar bij het servicecentrum in Dieren of bij de receptie van de gemeente in Velp.

Het nieuwe systeem betekent dat inwoners altijd om ongeadresseerd reclamedrukwerk moeten vragen als ze dat willen ontvangen. Inwoners moeten in dat geval een zogenoemde JA-sticker plakken op de brievenbus. Wanneer er (helemaal) geen sticker is, mag de bezorger geen ongeadresseerd drukwerk meer in de brievenbus stoppen volgens de gemeente Rheden.

Omgedraaid

De invoering van de JA-sticker houdt in dat het huidige systeem van verspreiding van ongeadresseerd drukwerk wordt omgedraaid. Dat betekent dat inwoners niet meer automatisch ongeadresseerd reclamedrukwerk (zoals folders) ontvangen. Om toch folders te blijven ontvangen, moeten inwoners de groene JA-sticker op de brievenbus plakken.

De JA-sticker zal in maart slechts 1 keer in het folderpakket zitten. Wie dit heeft gemist kan de sticker alleen ophalen bij de receptie van de gemeente aan de President Kennedylaan 104 in Velp of bij het servicecentrum in Dieren. De stickers zijn ook te bestellen via spotta.nl. De huis-aan-huis krant blijft wel bezorgd worden (met of zonder JA-sticker) tenzij inwoners een nee/nee-sticker op hun brievenbus geplakt hebben.

Wethouder Ronald ter Hoeven: “Wij gaan ervan uit dat we met de JA-sticker het milieu minder belasten doordat er een afname zal zijn van het ongeadresseerde drukwerk. Ongeadresseerd drukwerk zal niet meer automatisch bij inwoners in de bus vallen, maar alleen bij inwoners die daar prijs op stellen.”

Nieuwe stickers voor brievenbussen in de gemeente Rheden – Foto: JA-sticker