Mannen aangehouden na brandstichting met fakkel

Aanhouding door de politie. Foto: Jasper Lindner/Omroep Gelderland
Aanhouding door de politie. Foto: Jasper Lindner/Omroep Gelderland

RHEDEN – De politie heeft twee mannen van 21 en 25 jaar uit Rheden aangehouden voor het stichten van een woningbrand met een fakkel in diezelfde plaats. De jongste verdachte werd maandagochtend aangehouden. De andere verdachte dinsdagochtend. De brand woedde in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 december 2022.

In Plaats Delict, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, werd afgelopen donderdag aandacht besteed aan de zaak. Op beelden was goed zichtbaar hoe een stadionfakkel door de brievenbus van de woning aan de Europalaan werd geduwd.

Op beelden was eveneens te zien dat drie personen op voorverkenning zijn geweest rond de woning. Het onderzoek naar een derde verdachte loopt nog. Met de twee aanhoudingen denkt de politie de daadwerkelijke brandstichter in ieder geval te hebben aangehouden. Het duo zit vast voor verhoor en verder onderzoek.

Impact was enorm

De bewoonster van het huis, Cynthia, merkte de brand snel op, maar kon door de voordeur niet vluchten. Politiewoordvoerder Jop Heinen: “We mogen van geluk spreken dat niemand gewond is geraakt, maar het is erg beangstigend geweest voor haar.”

De impact van de woningbrand was groot: “In het begin vertrouwde ik niemand, ik woon nu tijdelijk ergens anders. Ik krijg geen vrienden meer op bezoek.”