Gratis jeu-de-boulen in Rheden voor ouderen

Jeu de boules Rheden. Foto: Wim de Knegt

– Jeu de Boules club van CKC Rheko zet de deuren weer open voor 50+ers. Senioren die interesse hebben om een keer een balletje te gooien kunnen gratis een paar keer komen proefdraaien. Jeu de Boules wordt elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur gespeeld.

Hoewel regelmatig de meetlat tevoorschijn komt om de afstand tot het kleine houten balletje te bepalen, is de Jeu de Boules club van CKC Rheko vooral een gezellige ontmoetingsplek voor 50+ers die ook graag een praatje maken en een drankje drinken op het terras.

Bij CKC Rheko wordt uitsluitend recreatief jeu de boules gespeeld op de banen naast het clubgebouw van CKC Rheko aan de IJsselsingel in Rheden. Aanmelden kan hier via een formuliertje.

Al meer dan 30 jaar

De Jeu de Boules club is opgericht in 1989. Op het oude Rheko veld, waar nu de C. Weertsemastraat is, werd destijds op gras gespeeld. In 1991 werd Rheko verplaatst naar de huidige locatie aan de andere kant van de IJsselsingel in verband met de bouw van ‘het gele dorp’. Momenteel zijn er 15 leden actief, waarvan twee al vanaf het eerste uur.