Velpenaar Jhon van Beukering voor de rechter

Jhon van Beukering. Foto: Studio Rheden

– Oud-profvoetballer en Velpenaar Jhon van Beukering wordt verdacht van betrokkenheid bij twee hennepkwekerijen en een mishandeling, zo meldt de Gelderlander. De inmiddels 39-jarige Velpenaar zou zijn betrokken bij een hennepkwekerij met bijna 500 plantjes in Klarenbeek in 2017 en een kwekerij in Deurningen met bijna 900 planten in 2018.

De Beuk

De voormalige Vitesse speler, die ook nog heeft gespeeld bij NEC, Graafschap en Feyenoord en momenteel als portier werkt bij een stripclub, wordt ook nog verdacht van een mishandeling in Velp in april 2020. Volgens het OM zou de ex-profvoetballer, die De Beuk als bijnaam heeft, daar iemand op straat een nekklem hebben aangelegd en hebben geslagen op het hoofd. De persoon droeg een helm.

Meervoudige kamer

Volgens de politierechter in Arnhem wordt de zaak rondom Van Beukering over drie maanden opnieuw behandeld door een meervoudige kamer waar drie rechters over de zaak oordelen. Het dossier is te omvangrijk geworden omdat er nog meerdere verdachten zijn betrokken bij de zaak. Daarom is de zaak uitgesteld.

Zie ook: Jhon van Beukering kijkt nauwelijks nog profvoetbal: ‘Ik zie angst en geen lef’

Zie ook: Kinderen van statushouders krijgen zwemles in Velp

Zie ook: Jhon van Beukering volbrengt moeiteloos de Lente Loopchallenge