Rheko wint tweede prijs voor sportaccommodatie van het jaar

Rheko Rheden. Foto: Wim de Knegt

– Korfbalvereniging Rheko is deze week op de 2de plaats geëindigd in de strijd om de titel ‘Sportaccommodatie van het Jaar’. De tweede prijs bestond uit een geldbedrag van 1000 euro. Meer dan zestig clubs kwamen dit jaar in aanmerking voor de prijs.

De jury heeft alle zestig sportaccommodaties op vijf criteria beoordeeld: Duurzaam energiegebruik (energiebesparing, -opwek en -opslag); Duurzaam materiaalgebruik (afvalbeheer en circulariteit); Duurzame omgeving (biodiversiteit, klimaatadaptatie en gewasbescherming); Multifunctionaliteit (maximaal gebruik van de sportaccommodatie); Communicatie (hoe deel je je verduurzaming met je leden en je omgeving.

Juryrapport: “Korfbalvereniging C.K.C. Rheko laat een duidelijke visie zien met haar zeven jaar geleden opgerichte duurzaamheidscommissie. De vereniging betrekt haar leden via onder andere crowdfunding bij de verduurzaming van de club, maar brengt ook gedragsverandering in gang door gezondere voeding aan te bieden in de kantine en te stimuleren minder water te gebruiken tijdens het douchen.”

De prijs voor de ‘Beste Sportaccommodatie van het Jaar’ is in het leven geroepen door NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen. Hierin wordt gekeken naar hoe clubs zich inzetten om hun sportaccommodatie zo breed mogelijk te verduurzamen.