Veel festiviteiten op IJsseldag festival in Dieren

Veerpont Dieren. Foto: Studio Rheden

– Diverse Dierense organisaties en verenigingen organiseren dit jaar samen op zaterdag 17 juni een ‘IJsseldag festival’. Rondom de veerstoep in Dieren, veerpont Steeds Voorwaarts en aan de Olburgse zijde van de IJssel, is dan van alles te doen.

Op de veerstoep wordt dan van alles georganiseerd, denk aan theater, live muziek, ontspannen loungen, rondvaarten op de IJssel, excursies, de IJssel ontdekken met de zeeverkenners, proeven van lokale gerechten, verhalen over de rivier en veerpont, Dieren ontdekken met Dieren met Dieren, activiteiten voor kinderen, schilderen van het mooiste stukje Dieren en hap en tap.

De IJsseldag wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap Bungeeroeien. Tussen 13.00 en 16.00 uur vinden de wedstrijden plaats voor volwassen en jeugd.

Ook brandweer Dieren pakt flink uit met de Brandweer experience. Er is veel actie met brandblussen, maar ook reddingsacties uit het water en uit de auto. Ook een bezoek aan een boot van Rijkswaterstaat is mogelijk.

Het IJsseldag festival wordt gehouden op beide oevers van de rivier. Zaterdagochtend 17 juni opent het festival om 10.00 uur. En omdat iemand jarig is zijn alle activiteiten gratis. De gemeente Rheden bestaat namelijk 450 jaar. Kijk hier voor het volledige programma.