Opiniepijlers opnieuw in gesprek met inwoners

Onderzoeksbureau Opiniepijlers . Foto: Martin Slijper

– In maart deed de gemeente onderzoek naar het participatiebeleid. Dit keer wil de gemeente achterhalen hoe de inwoners denken dat het leven er over zes tot tien jaar uitziet.

Het onafhankelijk onderzoeksbureau Opiniepijlers is door de gemeente Rheden ingehuurd om uit te zoeken hoe inwoners denken wat er over 10 jaar bereikt is op het gebied van bijvoorbeeld vitaliteit, gezondheid en financiële bestaanszekerheid van inwoners. Kan iedereen dan fijn en veilig leven in de gemeente Rheden?

Om te horen wat inwoners belangrijk vinden op al deze onderwerpen gaan de Opiniepijlers tot en met 29 juni de straat op en kunnen inwoners met hen in gesprek. In de afgelopen periode zijn er ook verschillende dorpsgesprekken geweest. Deze gingen vooral over hoe de dorpen er over twintig jaar uit kunnen zien. Met deze informatie kan de gemeente een omgevingsvisie opstellen.

De gemeenteraad van Rheden heeft nu opdracht gegeven om te werken aan ‘een visie over het sociale aspect van de lokale samenleving’. In die visie komt volgens de gemeente te staan welke thema’s de komende zes tot tien jaar de meeste aandacht moeten krijgen. De Opiniepijlers trekken met hun busje de gemeente in om met mensen in gesprek te gaan.

Vr 16 juniVelp – bij Coöp / Aldi Churchillplein
Za 17 juniVelp – parkeerplaats achter AH, Vlashofstraat
Ma 19 juniVelp – parkeerplaats Jumbo IJsselstraat
Di 20 juniLaag Soeren bij Sprengenhuus
Wo 21 juniRheden – hoek Oranjeweg / Groenestraat
Do 22 juniRheden – bij de Dekamarkt, Zwarteweg
Vr 23 juniDe Steeg – Prinses Amaliahoek
Za 24 juniDieren – Callunaplein
Ma 26 juni Dieren – bij Spar, Cederlaan
Di 27 juni Ellecom – bij muziektent Binnenweg
Wo 28 juni Dieren – op de weekmarkt, Ericaplein / ’s middags op Callunaplein
Do 29 juniSpankeren – bij muziektent Kerkplein

Wie niet met de onderzoekers in gesprek wil kan ook online een mening geven door een vragenlijst in te vullen.

In maart onderzochten de opiniepeilers ook het participatiebeleid in Rheden. De resultaten zouden twee weken later bij de gemeente bekend worden. Toch waren de inwoners van Rheden nog niet geïnformeerd over de uitslag. Naar aanleiding van vragen van Studio Rheden wordt de uitslag komende week ook bekendgemaakt.