Rhedens gemeentehuis tijdens IJsseldag in Olburgen

IJsseldag Dieren. Foto: Daisy Sytema

– Dieren en het tegenover gelegen Olburgen stonden zaterdag in het teken van het ‘IJsseldag festival’. Het festival werd ondanks het warme weer goed bezocht. De organisatie had namelijk ook diverse schaduwplekjes gecreëerd.

Er was genoeg te doen voor de kinderen aan de Veerstoep in Dieren en aan de overkant in Olburgen. Ze konden onder andere zelf een brandje blussen of luisteren naar het interactieve theatervoorstelling van ‘De wereld van Wurm’ of goudklompjes zoeken in de tijdelijke zandbak.

IJsseldag Dieren – Foto: Daisy Sytema

Gemeentehuisje in Olburgen

Ook de schout van Dieren was aanwezig. Hij was alleen niet in Dieren te vinden maar aan de overkant in Olburgen in het rijdende gemeentehuisje van Rheden. Ook daar werd het jubileum 450 jaar Rheden gevierd.

IJsseldag Dieren – Foto: Daisy Sytema

Bezoekers konden op IJsseldag ook gratis met het veerpontje naar de andere kant van de IJssel.

Er waren theater voorstellingen, diverse optredens, een proeverij, een wandeling met gids door Oud Dieren en de brandweer van Dieren haalde ook nog een oude Dierense handpomp te voorschijn.

En tijdens deze dag werd ook het boek “Het Dierense Veer” van Wencel Maresch gepresenteerd waar Studio Rheden eerder deze week over schreef. De veerbaas als ook de Loco-Burgemeesters van de gemeenten Bronkhorst en Rheden kregen bij de opening een exemplaar aangeboden.

IJsseldag Dieren – Foto: Daisy Sytema
Pontje Dieren – Foto: Daisy Sytema
IJsseldag Dieren – Foto: Daisy Sytema
IJsseldag Dieren – Foto: Daisy Sytema
IJsseldag Dieren – Foto: Daisy Sytema
IJsseldag Dieren – Foto: Daisy Sytema
Pontje Dieren – Foto: Studio Rheden
IJsseldag Dieren – Foto: Studio Rheden
IJsseldag Dieren – Foto: Studio Rheden