Eerste dorpsfeest ‘Rheden 450 jaar’ op 10 september in Velp

Eerste dorpsfeest ‘Rheden 450 jaar’ op 10 september in Velp. Foto: Theo Jansen

– De gemeente Rheden bestaat dit jaar op de kop af 450 jaar. Dat wordt het hele jaar door gevierd met diverse evenementen. De officiële opening was op 16 april met een zeer geslaagd feest, inclusief een historische optocht, bij Landgoed Avegoor in Ellecom.

Optocht

Onderdeel van de festiviteiten in het jubileumjaar zijn feesten in alle zeven dorpen van de gemeente.

Velp bijt op zondag 10 september het spits af. Het dorpsfeest, georganiseerd door een grote groep Velpenaren(foto), begint die dag om 11 uur bij het kerkje de Oude Jan met een minifestival. Vanaf daar gaan de deelnemers om 12 uur naar de Van Spaenallee, de oprijlaan van Kasteel Biljoen, waar de hele middag activiteiten plaatsvinden.

Schuttersfeest en Ringsteken en Thijs van Leer

Dit zijn onder andere een schutterswedstrijd (met deelname van koningen en oud-koningen uit alle Rhedense dorpen), ringsteken in de weilanden, een optocht met antieke rijtuigen, kinderspelen, een zweefmolen en een foto-expositie van de Velpse verenigingen. Er zijn boerderijdieren, muziek en er is ruimte voor een hapje en een drankje.

Het Dorpsfeest wordt rond 16.30 uur afgesloten met een Geërfden van Velp concert van de Guus Tangelder BigBand, samen met fluitist en toetsenist Thijs van Leer.