Luchtballon maakt noodlanding langs de IJssel

Luchtballon maakt noodlanding langs de IJssel. Foto: Martin Slijper

– Veel Velpenaren stonden dinsdagavond even raar te kijken toen een enorme luchtballon zeer laag over Velp vloog. Tientallen mensen kwamen kijken of het wel goed ging. Zou de ballon veilig landen en niet tegen de huizen waaien?

De luchtballon werd voor het eerst gezien toen het gevaarlijk laag vloog via Park Sonsbeek richting Park Angerenstein en Velp-Noord. Daarna maakte het door de wind een bocht richting Velp-Zuid. Uiteindelijk heeft de ballonvaarder zijn luchtballon van CuliAir Sky Dining in de lucht kunnen houden tot aan de IJssel.

Daar is de ballon om 21.15 uur na een harde landing in de Velperwaarden geland waarbij de mand omkiepte. Alle passagiers kwamen met de schrik vrij. Er raakte niemand gewond bij de landing.