De stoomtrein komt weer naar Dieren

De stoomtrein komt weer naar Dieren. Foto: Studio Rheden

– De oude stoomtrein komt in 2023 maar 13 keer naar Dieren. Dat heeft de Veluwse Stoomtrein Maatschappij woensdag bekendgemaakt. Wie een ritje wil maken moet ook snel zijn. De stoomtrein komt dit jaar alleen naar Dieren tussen 23 juli en 6 augustus 2023. Opstappen in Dieren is niet mogelijk.

Voor de stoomlocomotief uit Beekbergen werd twee jaar geleden een treinperron gemaakt met een speciale overkapping waar heel veel Dierenaren niet blij mee waren.

De overkapping past volgens eerdere reacties totaal niet bij het nostalgisch stoomtreinstationnetje. Volgens de gemeente Rheden is het een kwestie van smaak. Door de overkapping kunnen de mensen wel een beetje in de schaduw staan. Maar de overkapping van VSM in Dieren geeft totaal geen beschutting tegen de regen.

De stoomtrein komt weer naar Dieren – Foto: Martin Slijper